Tuesday, September 11, 2012

Elu on seiklus!


       Taldrikule jäi kahtlane kaun, mis meenutas rohelist tšillit, kuid mõõdult oli liiga tilluke . Arvasin, et jätan selle taldrikule - suu niigi õhetas juba indoneesia tervast toidust.“ Ei „ ütlesin endale, „elu on seiklus“. Hammustasin väikse tüki kaunast. Ja kas see oli tšilli? Muidugi oli  ja veel nii tugev! Mu suu polnud kunagi nii põlenud! Olin tõeline dragon! Jõin pärast 3 klaasi vett, ilma oleksin vist otsad andnud! Pärast lugesin kusagilt, kus pöörati tähelepanu pisikestele rohelistele kaunadele, pidavat kõige vürtsikamad olema, olidki.

Olen eesmärgiks võtnud proovida nii palju Indoneesia toite  ja mereande kui võimalik. Näiteks eile sõin kalmaari. See oli täitsa normaalne (loe: mitte väga maitsev).  Üks normaalne toidukord maksab 60000 rupiat( u. 0,5 eurot). See sisaldab, juua, riisi ja mingit kala, mereandi vms. Kõik toidud on väga vürtsikad.

Indoneeslased on väga ilusad. Nad ei ole neegrid ega kollased, ei pilusilmad ega sinisilmad. Neil on lai nägu ja karedad/tugevad mustad juuksed. Nad ei ole lühikesed ega pikad, vaid tugeva kehaga. Nad ei ole meeletult temperamentsed ega liiga tagasihoidlikud. Kuid nende miinuseks on see, et nad ei ole väga täpsed. Üks tüüp ütles midagi sellist indoneeslaste kohta: Nad ei ole küll kanepi laksu alla aga käituvad küll nagu oleks pilves. Väga õige!

Muideks, nüüdseks olen Jakartast Yogijakartasse lennanud.  Üritame endale kodu leida, praegu elame veel  päeva hostelis(homsest peame ise maksma hakkama). Elukohta on siin raske leida. Meie õnneks on õues nii soe, et saab ka pargis magada.:) 

Jogija on MEGA lahe linn. Ma ei hakka üritamagi kõiki enda emotsioone kirjeldada! Te peate tõesti  ise siia tulema! Paljudele Darmasiswa stipendaatidele on siin nii väga meeldinud,  nad on abiellunud mõne indoneeslasega ja siia jäädavalt elama tulnud. 
Ühel seinal oli grafiti sõnumiga“ lawless city“ Tõesti, siin ei oleks nagu ühtegi seadust, kuid kõik töötab valatult! Jugnus, lahe leedulane, kes tutvustas meile linna, ütles, et tema võrdleb Jogijat Jamaicaga ainult siin ei ole ühtegi probleemi. Jah, ükski sõna ei ole piisav kirjeldamaks selle linna ilu ja võlu. 
(Siiski ma ei ole nii naiivne, ilmselt õpin aastaga linna pahupoolt tundma.) 

Siin on veel nii palju harjumatuid asju, näiteks moslemite palvus kell 4.00 öösel, mis tuleb üle linna kõlaritest(algas just praegu ka). Või Kanad/kalkunid/veidrad linnud, kes kaagutavad nii kõvasti, et ma ei saanud täna öösel magada. Riisi süüakse käega. Inimesed on vabad ja sõbralikud. Inimesed, kes tahavad valge inimesega pilti teha. WC puudub paber vaid on kanister veega. Nii palju on teisiti!

Möödunud  on ainult neli päeva, kuid tundub nagu oleksin siin olnud kuu . Nii palju asju on veel juhtunud, kuid kahjuks ei jõua kõigest siia kirjutada. 

Indoneesia tänav. Esimene pilt uue telefoniga !
Eile nägin unes, et olen Eestis, Viljandis, Elari kaisus. Ilma koduta tekib koduigatsus.  

8 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Ahjaa...nägin sind täna skypes virvendamas. Tahtsin töökaaslastele, kes just minu juurde mingit tähtsat teemat arutama olid kogunenud,karjuda :"minge ära, mu Indoneeslasia õde on skypes!" aga jäin ikka ontlikuks ja kahjuks läinud sa olidki...

    ReplyDelete
  3. Kaootiline kord peaks sulle küll väga hästi sobima.
    Pese siis ikka korralikult käsi enne, kui riisi kausi kallale sukeldud.

    ReplyDelete
  4. Üks muslimi kohustustest on viis korda päevas kindlal tunnil palvetada (salāt). Seda tuletab
    meelde adhān, st kutse palvele, mille toob muessin kindlatel aegadel päevas mošee tornist (minaretist)
    kuuldavale. Võib öelda, et palvuste aeg reguleerib islamiriikide igapäevaelu.

    Ja piprane toit pidi seedimist korras hoidma-kas see ka tõele vastab, ei tea! Ehk, mine tea!

    ReplyDelete
  5. Karolin, edaspidi olgu sulle kohtustuseks vähemalt iga 5 päeva tagant endast märku anda ehk kirjutada. Muidu lähevad siin inimesed närviliseks.

    ReplyDelete
  6. Eks annan endast parima, et olla järjepidev kirjutamises. Kuid internetiga ollakse siin kitsid. Ehk olen siis regulaarsem postitaja kui päris enda kodu leian. Ärge närvitsege, see teeb vanaks.

    ReplyDelete
  7. Karolin, kas sa blogi kirjavärvi tahaksid vahetada? Mul on tunne, et silmad kukuvad peast välja kui postituse lugemise lõpetan (mugav eurooplane).
    Jõudu sulle :)

    ReplyDelete
  8. Kallis mugav eurooplane. Muutsin kirjafondi suurust ja paksust.Teisi värve on veel halvem taustalt näha. Loodan, et aitab, nägemisprobleeme ei taha küll kellegile tekitada :)

    ReplyDelete