Wednesday, November 28, 2012

I´m singing in the rain...


Tere vihm!

Niisked riided, kopitanud lõhn, putukate populatsiooni kasv- oleme pealaest jalatallani vihmahooajas. 

Toast vihmakeebita väljumine on keelatud. Ning vihmajope olgu tugevast materjalist ! 
Minu vihmakaitse varustus sisaldab musta-rohelist helkuriga jopet ja musti kilepükse. Vihmakeepide valik on siin üsna suur ja laia hinnakirjaga, mitte selline monopolistlik  tantsupeo oma. Näiteks need, kes on peened daamid saavad endale osta kileseeliku pükste asemel.

Nõnda üleni kiletatult jääd kuivaks ja mootorrattaga sõites ei tee veepiisad nii palju valu.

Aga tulin üks õhtu trennist koju ja avastasin, et olen enda toa tule põlema ja akna lahti jätnud. Tänu sellele oli põrandal putukate tiibade kiht. Ning, mis veelgi rõvedam, ilma tiibadeta paarilisi otsivaid ussikesi. Olin siis sunnitud tegema suure puhastuse toas.  Loodan, et sain kõik koristatud ja ükski putukas mulle õhtul kaissu ei poe. Sääski on ka rohkem juurde tekkinud ja rottegi on tihti näha või kuulda. 

Viimase kahe nädala jooksul pole ühtegi päeva möödunud ilma vihmasajuta. Kui sajab siis ikka oavarrest ja tunde järjest. Üldiselt on vist tendents jumalal nutta varalõunal ja õhtul.Õnneks mu toas päris oavarrest ei tule aga mõni loik ikka eksisteerib ja kust ta sinna saab, seda ei ole veel kindlaks tehtud.

Imateadet siin vist üldse ei vaadata, sest siin on pidevalt sama ilm, väljaarvatud vihmaperioodlt kuivale perioodile üleminek. Aga mulle endiselt meeldib vihm aga mootorrattaga sõita on veidikene hirmus.

Keegi küsis kuidas näevad 4 aastaaega välja. Kirjeldasin. Ta tunnistas, et tahaks seda kõike kogeda. Jep, meil, eestlastel, on ikka vedanud enda põneva ilmaga. Nii mõeldes ei tundu isegi kõige hirmsam aastaeg, sügis, nii jubedana.
  
Väike vihje järgmise blogi postituse kohta :


Side lõpp!

6 comments:

  1. Vihmakuninganna Karolin. Kas sa Jaan siis ära ei tunne? :D

    ReplyDelete
  2. Ei tunne !
    Mis ilm siis on-
    -väljaarvatud vihmaperioodlt kuivale perioodile üleminek. ???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jep. Mina see olen. Tehke siis hulganisti lumeingleid.
      Jaan, sel perioodil on suurem võimalus, et vihma ei saja mitu päeva järjest ja saab paremini reisiplaane korraldada.

      Delete
  3. http://24.media.tumblr.com/tumblr_mdpgcjAWGs1qdm4tlo1_500.gif vaaaata, mis ma leidsin. suva see vihane tekst seal, eksole. nunnu igatahes. mussmuss kaa.

    ReplyDelete