Saturday, January 5, 2013

Meditatsiooniseiklus



Kui ma oleksin 21 detsembril teadnud, mis mind jargmised 10 paeva ees ootavad, oleksin palju aeglasemalt ja tõsisema naoga Vipassana meditatsioonikeskusesse sõitnud. Voib-olla oleksin isegi otsa ymberkeeranud.

Mitte, et mulle ei oleks meeldinud, vastupidi. Kuid see on nagu hambaarsti juurde minek. Tead, et parast hammas ei valuta ja põsk pole paistes ning elu on  muretum aga rõõmsa meelega ikkagist hambaarsti katevahel ei roni.

Valjendasin ennast eelnevalt valesti, tegemist ei olnud meditatsiooni laagriga, vaid kursusega.


Ajakava:

4.00- aratus.
4.30-6.30 mediteerimine saalis või toas.
6.30- 8.00- hommikusook ja puhkamine
8.00- 09.00 mediteerimine saalis (jagati uusi nippe, kuidas tehnikat kasutada)
09.00-11.00  mediteerimine saalis või toas

11.00- 13.00 Lõuna ja soovi korral kysimuste esitamine gurule.
13.00- 14.30 Mediteerimine saalis või toas
15.30-16.30   Mediteerimine
17.00- 18.00 Tee ja puuvilja paus
18.00-19.00 Mediteerimine saalis (opetuse saamine)
19.00-20.00 õppevideo vaatamine. Koige naljakam ja roomsam osa.
20.30- 21.00 Mediteerimine
21.00- 21.30 Kysimuste esitamine gurule või magama minemine


1. Paev.
 Jõudsime, Leenuga, Klateni aarealadele, Vipassana meditatsioonikeskuse varavatetaha. Kuna olime liialt usinasti sõitnud, joudsime vara kohale.

 Võtsin kodust viimase, hoolega hoitud, lagritsakommi kaasa. Nyyd oligi paras aeg see nahka pista, sest toitu ei voinud kaasa võtta, aga tahtsin sedasi, 4 kuud hoitud lagritsakommiga, tulevaid pyhi tahistada.

Pyhad tahistatud, astusime varavakest sisse. Registreerisime. Saime magamiskoha. Labisime esimese Vipassana meditatsiooni kuruse. Sõime riisitarretist. Ning siis kõlas kell(selline gong vms), mis tahistas pyha vaikuse algust.

2.Paev. 
Olimegi sisenenud jargmise rutiini- kõik paevad olid sama ajakava jargi. Kuna kellegiga raakida ei tohtinud(va. Yhe Vippasana teenija ja guruga), redigeeris meie tegemisi kell. Mis alates 8 paevast ei helisenud enam kõrvadele nii hellalt.

õhtul tundsin ennast vaga muserdatult, tapselt nagu guru telekas oli oelnud, teise ja kuuenda paeva kohta.

3. Paev. 
 Midagi erilist ei juhtunud. Jalgisin truult enda hingamist ja ninaala nagu kastud. Yritasin keskenduda enda keha sensatsioonidele. Alates selles paevast pidime mediteerima ilma liikumata. Proovige kodus jargi kolm tundi paevas liikumatult sirge seljaga ratsepistes olla. Olin nagu invaliid, seljavalu ja surnud jalgadega...

4. Paev 
ehk koige imelikum paev. Anti uusi õpetusi. Kogu asi hakkas aina rohkem Merle Saarva kaasaegse tantsu tunni kuju votma.

Meid hoiatati, et meis voivad tekkida tundumused, nagemused ja meenuda malestused, millest meil ei olnud aimugi.

4. paeva lõunal see juhtuski yhe mehega, just siis kui olin enda keskendumise paika saanud(neetud). Ta hakkas kõva haalega karjuma ja nutma. Sellise nutu taga peab kyll olema palju valu.

Ja see juhtus ka minuga... õhtupoole. Kui mu silmade niiskustase jõudis 100 % piirini. Onneks ilma karjumiseta, nagu eestlasele omaselt  piserdasin vaikuses pisaraid.

Ma ei tea siiani, mis vark toimus. Kas see tuli sympaatiast karjuva mehe vastu? Mõni mu hinge kogunenud ang voi valgustatus? Kes teab. Parast seda olin ylevoolavalt rõõmus.

5. Paev 
Mediteerides yhes asendis tunde istuda muutus tõeliseks piinaks. Ohtul tyhja kohuga magamine muutus õilist vaikust rikkuvaks kõhukorinaks.

Oli vist jõululaupaev. Minu õhtusoogiks oli poolik õun, mida teie sõite...?
Arvan, et see oli esimest ja viimast korda elus, kui ennst jõuludel kringliks ei soo.

6. Paev.
Sel paeval votsin julguse kokku ja laksin guruga privaatjutule. Kui oelda, et kellelgi on suur aura siis on see kindlasti tema. Kaugelt oli ta nagu kuju, kuid talle lahedale istudes oli ta samasugune inimene.
Mida oli siis mul kysida.
Ei tahtnud  ma teada  elu saladust voi kuidas saavutada maailmas rahu vaid laksin ikka selle sama kysimusega, millest pasundavad koik naisteajakirjad ja seebiooperid - kysimused armastuse kohta.

Telekaguru ennustus laks jalle taide- kokkuvõttes oli peav vaga piinarikas

7. Paev.
Oli veidi parem, sest saime jallegi uusi nippe kuidas tehnikat kasutada. Aina rohkemalt sai selgeks, et kaasaegse tantsu tehnika on vaga vaga seotud sellise meditatsiooniga. Eks see oli loogiline ka mõlemad tegelevad keha ja hinge sidumisega. Ning uute keha ja mõistuse mustrite loomisega.

Olin sel paeval egoistlikult rõõmus, sest mõtlesin, kui palju kasu MA kyll sellelt kursuselt saan enda tantsutehnikasse. + seminaritoo teema vb ?

8. Paev
Yks lebo paev. Kaks inimest olid mind hoiatanud 8 paeva eest. Nimelt oli yks pidanud pinge maandamiseks hyppama minema ja teine pakkis asju, et koju minna, kuid õnneks oli suudeti ta ymberveenda

9. Paev 
See paev venis nagu nats! Oli aastavahetus, sõin õhtusoogiks veidrat tarretist ja jõin teed. Mida teie jõite...?

10.Paev
 Parast hommikust meditatsiooni lõppes õilis vaikus. Astusin yhe viimasena saalist valja ja mind võtsid vastu soojad silmad ja uue aasta õnnitlused. Nii tore oli jalle raakida!!! Terve meditatasiooni keskus oli sellist head energiat tais!!! Juba ainuyksi selle meeliylendava tunde parast tasus selle seikluse yleelamine ennast kuhjaga.

Muidu moodus paev ikka samas rytmis. Ohtul olin surmvasinus! Sotsialiseerumine on ikka yks energiavaras!


11. Paev
Hommikune meditatsioon ja asjade pakkimine, pikk fotosessioon aasialastega ning istusimegi enda mootorite selga ja panime ajama.

Kodus
Nii tore oli kõiki sõpru jalle naha! Ja tore oli kuulda, et nad olid mind vaga igatsenud nagu mina neid!
Paljud ytlesid, et kiirgan energiast. Ei tea, kas nad tahtsid seda naha või oli see pariselt ka nii.

Pildid meditatsiooni keskusest:

Ylemisel pildil soogisaal, selle all mediteerimissaal ja kõige all magamistuba. Magasime nagu kanad kuudis, piiritletud pruunide paneelidega.

Koik naismediteerijad. Olin jalle kõige noorem. Nagu naete siis on palju ka valismaalasi, kes olid ainult selle kursuse parast siia sõitnud. Vipassana meditatsiooni keskusi on ka Euroopas.




See oli kindlasti minu jaoks unustamatu kogemus.Sellest, mis 10 paeva  jooksul veel juhtus on nii palju kirjtada, et keegi ei jõuaks seda lugeda. Ning ilmselt ongi parem kui kõigiga enda sisevõitlust ei jaga.

Kas ma soovitaks kellelgi Vipassana meditatsiooni kursusel osaleda ? Mm.. Kindlasti ei tunne mingit tungi seda õpetust levitada aga kui kellelgi on huvi sellise tehnika vastu siis kindlasti tee see kadalipp labi. 

Arvestades, et olen palju ninapidi koos mehhiklanna ja venelannaga, kelle temperament loob tihti yle kallaste oli ysna kosutav  olla 10 paeva vaikuses nagu kamp eestlasi oleks kokkujooksnud. :)

PS! Palun vabandust vaheste tapitahtede parast. 






1 comment:

  1. UUuuh. Lugedes kõlab küll erakordselt põnevalt kogu su kannatamina. Lasin üle kooli kohvi korraliku kajaka selle koha peal, kus üks pidi hüppama minema :D :D, mismõttes nagu?? Ma kujutasin ette, kuidas tüüp konkreetselt läks ümber maja hüppama, aga jalad nööriga kokku seotud. Ega siis liiga kerge eie tohi olla!
    Suurepärane paastulaager oli see vist ka.

    ReplyDelete